perjantai 1. tammikuuta 2016

Vanhasta uutta, nahka/turkis takki

Joskus eteen tulee semmoisia haasteita, että jokin kuudes asti käskee tarttua niihin. Ja tämä oli ehdottomasti sellainen.
Huomasin kyselyä, että mistä löytyy ompelutaitoinen ihminen kun haluttaisiin yhdistää tekoturkisviitta ja vanha nahkatakki uudeksi takiksi.
Viitta oli ollut asiakkaalla häissä, mutta eihän moiselle muuten juurikaan käyttöä löydy joten näin se saataisiin käyttöön säilyttämään tunnearvonsa. 
Sain siis pitkän tekoturkisviitan ja vanhan nahkatakin josta oli tarkoitus käyttää hiat. Monta kuukautta meni, muutama sovitus välissä ja eilen sain sen valmiiksi.
Alavaroiksi oli ensin suunniteltu myös turkista, mutta materiaalin vähyyden vuoksi alavarat laitettiin nahkatakin selästä leikatuista paloista. Hihat käytettiin sellaisenaan myös vuorin osalta. Vain miehustaan ostettiin uutta ohutta tikkivuoria.
Takkiin toivottiin kiinnitystä mitä ei huomaisi joten päädyin magneettilukkoihin vaikka alunperin mainasin turkishakasia, ne olisivat turkisalavaroilla sopineet, mutta nahan kanssa jääneet ehkä hieman hassun näköisiksi.
Projekti oli erittäin mielenkiintoinen ja oli mukavaa vaihtelua pitkästä aikaa tehdä jotain täysin ompelukoneella ja joustamattomista materiaaleista. 
Sivusaumoihin laitoin taskut huomaamattomasti jotta ei rikottu turhaan kaunista tekoturkiksen pintaa.
 Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen kuten myös asiakas. Iso kiitos vielä tätäkin kautta, että sain toteuttaa sinun visiosi :)

2 kommenttia:

anuk kirjoitti...

Aivan ihana takki tuli tästä, pääsee varmasti kovaan käyttöön! Kierrätystä parhaimmillaan. Kiitos kun tartuit haasteeseen ja toteutit toiveeni! <3

Anonyymi kirjoitti...

Todella hieno lopputulos! T: Kirsi