keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

DIY rottakuutio

Mitäpäs ompelija vapaa-ajallaan tekisi, ellei ompelisi. Pähkinöin pari iltaa päässäni järkevää ompelujärjestystä kesyrottien pesäkuutiolle ja jaan nyt tässä ohjeen kuution ompeluun. Ohje on tarkoitettu yksityiskäyttöön ja toivon, että ohjeella ei valmisteta kuutioita myyntiin.

Mitä tarvitaan?
Tarvitaan tietenkin kangasta, vanhaa lakanaa, pyyhettä, fleecepeittoa. Ihan mitä kaapista löytyy tai kirpputorilta, kierrätyksestä tms. Lisäksi nauhaa ripustuslenkeiksi. Tähänkin käy mikävain nauha, kengännauhat, hupparin nyöri. Itse käytän muissa ompeluissa peitetikkikoneelta ylijäävää kanttinauhaa. Voit myös ommella ripustuslenkit.

Noniin. Nyt aloitetaan. Tee paperista/pahvista 6 neliötä. Itselläni yksi neliö on 20x20cm. Voit määritellä koon itse.
Tee kaavasta yksi + merkin mallinen pala ja yksi jää yksikseen, takaseinäksi.
Asettele kaava kankaalle ja leikkaa kaavan reunoja myöden. Muista piirtää ja leikata keskelle myös aukko, pakkausteippirullan sisempi puoli oli itselläni tässä kokona.
Kun olet leikannut palat, asettele ne toisen kankaan päälle oikeatpuolet vastakkain ja leikkaa myös toinen kangas.
Leikkaamisen jälkeen siirrytään ompelukoneen ääreen. Ensin ommellaan kulkuaukko.
Laita kankaat oikeat puolet vastakkain ja ompele aukon reunat n.0,5cm päästä reunasta. Tai sentin, voit määritellä itse omat saumanvarasi kunhan ne ovat koko ompelun ajan samat.
Tee aukileikkauksia koko aukon reunaan, varo leikkaamasta ommelta poikki.
Aukileikkauksien jälkeen työnnä toinen kangas aukosta sisään.
Näin meillä on kaunis kulkuaukko valmiina. Sitten tarvitsemme nauhat joista kuution saa ripustettua häkkiin esim.karbiinihakasilla tai suihkuverhorenkailla.
Lenkkien pituuden ja leveyden voit myös päättää itse. Mitä pidemmät nauhat sen enemmän kuution päälle jää tilaa olla. Voit myös laittaa nauhat kuution ylä-ja alapuolelle jolloin voit kasailla useita kuutioita päällekkäin häkissä.

Aseta nauhat kaksinkerroin kuution yhden sivun nurkkaan ja takareunaan. Jätä takareunassa n.sentti saumanvaraa takaseinää varten. Sitten taitetaan plussan sivut vastakkain, ensin päällikankaasta ja sitten sisuksesta ja ommellaan nämä reunat.
Kun kaikki sivut on ommeltu, kuutio on vielä vailla takaseinää ja näyttää nyt tältä
Vedä kankaat erilleen ja neulaa päällikappaleen takaseinä paikalleen ja ompele ympäri.
Kulmat saat helpoiten kun ompelet suoraan kunnes ompelematta n.1cm ja sitten neula alas ja käännät työn seuraavan reunan eteenpäin.
Kun olet saanut takaseinän paikalleen tee sama homma sisuksen takaseinälle, mutta aloita ompelu muutama sentti ennen kulmaa.
Jätä lopuksi muutaman sentin kääntöaukko. Käännä kuutio oikeinpäin ja taita kääntöaukon saumanvarat sisään ja tikkaa päältä.
Nyt kuutio on valmis.
Halutessasi ripustuslenkit voi laittaa myös sisäpuolelle jolloin voit käyttää kuutiota kumminpäin vain.

Vielä yksinkertaisemmin kuution voit ommella pitäen päälli-ja sisäpuolen kankaat kokoajan yhdessä ja jättäen saumanvarat näkyviin nurjalle.

Iloisia ompeluhetkiä, nappaa rotta huppuun seuraksi ja lähde kaivelemaan anopin perintöpöytäliinat rottien pesiksi!

1 kommentti:

Janvi yadav kirjoitti...

I have seen that every person wants to express his feelings well but he is not able to express his feelings properly in words but the content you have written in your post is very beautiful, it seems that you have written your own words. feelings are expressed. Hi, you are a very beautiful post writer, similarly keep writing new posts in your life, our best wishes are with you. Gurugram girl phone number
Health tips family
Real Girl Number Gurugram
Real Photos Girl Gurugram
VIP Girl Bhiwadi
Gurugram Girl Number
IMT Manesar Girl low price
Hyderabad Party Girl