lauantai 29. joulukuuta 2012

Peitetikillä

Koska tiesin etten saa joululahjoja päätin tilata kauan haaveilemani peitetikkikoneen itselleni lahjaksi.
Tässä ensimmäiset tuotokset mihin olen konetta käyttänyt. Tytölle tunika ihanasta PaaPiin trikoosta. Kaava oma. Sivuun tein taskun jossa käytin koristeena peitetikin nurjaa puolta.
Melkoinen vehje tuo kone on, ihan ei käy tyyliin "istu ja ompele" vaan säätöjä pitää etsiä ja hakea ja kaikkia kokeilin ensin koetilkulle ennenkuin uskalsin oikeaa työtä alle tuupata. Mutta tyytyväinen olen jälkeen ollut sen verran mitä sillä nyt on vähän tehnyt. Asiaa hankaloittaa lähinnä se, että ei tiedä miltä jäljen kuuluisi näyttää koska mulle ei ainakaan aukea oikein ohjekirjan piirroskuvat.
Tunika kaipasi selkeästi parikseen housuja. Alunperin suunnittelin velourisia leggins tyyppisiä mutta koska mustaa velouria löytyi hyllystä vain pieni pala päädyin ostamaan triteksiltä mustaa collegea. Vyötärölle ja lahkeisiin resoria, vyötäröllä myös kuminauha. sivusaumoissa piti taas kikkailla sen peittarin nurjanpuolen tikin kanssa ja applikoin vielä lahkeeseen palan koiratrikoota. Kaava näissäkin oma.

6 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kivalta näyttää. Antaa hienon loppusilauksen toi peittarin nurjaommel. Mä alan taas jälkijunassa lämmetä tohon mäyräkoiraan ja kohta sitä on pakko saada...

Satu kirjoitti...

Ihana tää mäyris tunika/mekko.

Mervi kirjoitti...

Hienot ovat ja ommelkin näyttää oikein hyvältä :)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hienot! Ja kyllä kauniit on noi nurjan puolen peittaritikkauksetkin. Nousee kuume, kääks.
Taina

PetraRos kirjoitti...

Hienoja on :) Itseäkin tuo mäyris hiukan himottaisi.....

Riikka kirjoitti...

Kärryillä taas! Ihania juttuja, tämä asu ja siipitoppi =).