lauantai 23. toukokuuta 2015

oho, olenko mä tämmösenkin ommellut?

Hei, pitkästä aikaa. Tuli yllättäen kahden(!!) viikon tauko ompeluun kun sain yllättäen tiedon, että isäni on menehtynyt. Ainoana lapsena olen sitten tyhjentänyt asuntoa, juossut asioilla ja istunut puhelimessa. Luojan kiitos on se, että kaiken on voinut vain suorittaa koska en ole isän kanssa ikinä yhteyttä pitänyt joten surua ei ole ollut. Tottakai se koskettaa kun menee ns.tuntemattoman ihmisen asuntoon ja pöydällä on oma 1v valokuva...Mutta nyt ollaan jo asioissa voiton puolella vaikka paljon on vielä hoidettavaa.

Tiistaina pääsin tosiaan pitkän tauon jälkeen istahtamaan ompsun lattialle ja piirtelin kaavan ja leikkasin kankaita, no se tietenkin kostautui ja nyt on alaselkä ollut siitä asti jumissa, kovasti meinaa tunto lähteä jaloista ja puutuu lantio/jalta, mutta buranan ja kylmägeelin voimin ompelin tänään näin ihanan mekon tyttärelle.

Kangas on paapiin possupussista tullutta, en olisi ikinä itse tilannut tätä väriä.
Pistin poikkisaumaan pitsiä.
Ja helmaan kanssa! Oho minähän vallan hurjaksi heittäydyin :D

ajattelin samalla kuvata kasan mitä on ompsun hyllylle kertynyt odottamaan. Pinon alimmaiset aiheutti hämmästyneen ilmeen ja mietinnän, että jaa oonks mä tommosiakin tehnyt. Olin jo unohtanut mm. nämä käpysen ylläripaketin riivalitrikoosta tehdyt paidat.
t-paita 110/116cm.
Ja pitkähihainen 110/116cm. Käyttäjä on vielä vähän avoinna, mutta eiköhän näille joku käyttäjä joskus löydy.

Paapiin possupussista tuli myös sinisävyisiä trikoita ja ne inspiroi tälläiseen yhdistelmään koossa 104cm.  Takakappale myös palloa.

Jokinaika sitten löysin kontin tuunaustorilta pätkän vuorikangasta ja siihen kauniisti sävyltään sopivaa pitsiä. Ja siitähän se ajatus sitten lähtikin. Tyttö sai rimpsessahameen.


Peruspaidan kaavakuosittelut ja sarjonnat jatkuvat. Tässä koeversio koosta 128cm kaappiin odottamaan syksyä.
Uskotteko, että olen kyllä silittänyt tuon :D mutta jos sen jättää pinoon yli kuukaudeksi se ei ehkä pysy sieleänä. Kissankuva on netistä ja toteutettu pörröisellä silityskalvolla (mikä ihanasti kerää kaiken karvan ja nukan) ja valkoiset osat peruskalvoa.

Johan sitä siinäkin eikä kaikkia tullut edes esiteltyä. Olisi tullut muuten romaani.

2 kommenttia:

Suffeli kirjoitti...

Mun 8-vuotiaan lempiväri on juuri nyt minttu. Huokaili tuossa vieressä ihastuksesta kun katseltiin näitä sun ompeluksia:)

Mä en ole vielä löytänyt näin kivoja kankaita kun sinultakin löytyy monista ompeluksista, niin täältä, netistä toki sais vaikka mitä mutta haluaisin aina ensin hypistellä ennen ostospäätöstä kun olen aika tarkka kankaanlaadusta eikä minulla ole yhtään kokemusta näistä amerikkalaisista kangaskaupoista...ihastelen vaan sitten näitä muiden tekemiä ihanuuksia kivoissa pr9iinteissä:)

Miina kirjoitti...

Ihania vaatteita! :)