keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

pertsaillaan ja arvotaan


Joskus inspiraatio lähtee ihan hassuista jutuista, kuten tässä. Käytin yhden sunnuntai aamun ommellen pienistä tilkuista rotille riippumattoja tyylillä ihan sama miltä näyttää ja mitä kokoa kunhan saadaan kankaiden roippeita hyötykäyttöön. Jotenkin tuo violetti panda sopi niin kivasti vihreän kanssa, että oli pakko penkoa tilkut josko siitä vielä saisikin tytölle jotain ja ihan nippanappa piisas.
colitsipaita 122cm.

Ja kun kerran on pertsailtu eli suomeksi ommeltu peruspertsaa ilman suurempia kikkailuja niin mitä näistä isompia jaarittelemaan.
 Yllätyspussista tullutta siiriä ja myyryä. Toppi rimpsuhelmalla vai kapea mekko, no ihansama kai.

tilkuista toppi 122cm.

Kaavoitimpa uuden isomman liivimekonkin 122/128cm. Nää vaan on ne kesän helpoimmat vaatteet.

Omppu velourista piisas vielä 128cm legginsseihinkin ja saatiin roippeista vielä äidille ja tytölle pipotkin vaikka niitä nyt ei tullut kuvattua.
Erittäin huolella marinoitu (siis hyllyssä pitkään säilytetty kangas) päätyi myös liivariksi. Ja oli sitten hilkulla että piisas edes, olis ehkä voinut tämänkin tehdä kun lapsi oli _vähän_ pienempi. No kai tämmönen kapeampikin malli kelpaa kun kuosi on niin söpö :)

Ja lisää siiriä ja myyryä.  Pitkään säilöin harmaata hylyssä kunnes keksin mitä siitä teen, mutta unohdin suunnitelmani ja myin palan pois. Ja myynnin jälkeen muistin suunnitelman. No onneksi löysin palan kohtuuhintaan kangashamstereista ja saatiin idea toteutettua. Ei kyllä okein ollut tytön mieleen, käski kuitenkin vielä olla myymättä jos mieli muuttuu.

hihat ja helma tuollain että näyttää kuin alla olis toinen paita.

Semmottia pertsoja täällä. Ai mutta puhuinkos otsikossa jotain arvonnasta.
Jos kukaan tänne asti jaksoi lukea niin jos saadaan facebookkiin sikaihanalle täydet 100 tykkäystä niin pistetään ensiviikolla arvonta pystyyn. Puutuu enään 8 tykkäystä! huisia! Ja palkinnoksi on luvassa jotain joka voi lämmittää niin äitiä kuin tytärtä ja tuo väriä elämään ;)

3 kommenttia:

Noranda kirjoitti...

Kivoi pertsoi :) Rotan riippumatto on ihan mainio! :D

Erja kirjoitti...

Hyvännäköisiä pertsoja!

Hanna/ Punatukka ja kaksi karhua ♥ kirjoitti...

Näyttääpä kivoilta kaikki :)