tiistai 2. kesäkuuta 2015

Koleaan kesään

Havahduin taannoin, että lapsella ei ole yhtään takkia kauppareissuille. Sellaista siistimpää. Vain se yltäpäältä mudassa ja voikukassa oleva vk-takki millä on rymytty eskarissa.
Asia piti korjata. Valikoin kaavaksi ottobren 1/2012 takin ja kooksi 128cm paitsi hihat otin pituudesta 140cm, onneksi.
Takin ompelussa meni mönkään kaikki mikä voi ja suurinosa myös niistä mitä ei voi. Ratkoja tuli tutuksi ja hermot meni, mutta valmista tuli vaikka moneen kertaan teki mieli heittää "kirves kaivoon".
Päällikangas on tukevaa puuvillaa, verhoa jotka muinoin olen kirpparilta ostanut ihan takkia ajatellen. Ei sekään kuosi oikein enään sytyttänyt, mutta tulipahan sekin nyt käytettyä pois. Vuorina kontilta löytynyttä vuorikangasta.
Minulla ei ollut sellaista nyörikuminauhaa joten pistin normaalia eiköhän sekin asiansa aja. Napit ja nyöristopparit ostin Tampereen koskikeskuksen merletosta, jossa ei ole ilo asioida. palvelu on aina todella aneemista ja tylyä. En ollut huomannut, että ohje kehotti kaksireikäiseen nyöristoppariin joten kävin pöllimään lapsen helmirasiasta tähtihelmet sitten, ettei kuminauha livahda stopparin läpi.

Housut on myös itse ommellut. Ihailin neonvärisiä joistofarkkuja käpysellä pitkään ja viimein kankaiden yönä raskin tilata. Näihinkin kaava on ottobresta, en muista nyt numeroa.
aivan kamala yrittää kuvata neonväriä, mutta istuu kuin nakutettu.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas kivannäköiset housut!