torstai 30. huhtikuuta 2015

Tilkusta asiaa

Suurin innostukseni tilkkupeittoihin lähtee puhtaasti siitä, että en raski heittää pieniäkään paloja kankaita roskiin. Leikkaan vaatekäyttöön liian pienet palat valmiiksi tilkuiksi yksikerrallaan saksilla. Joskus harvoin leikkurilla muutamia.
Minulla on muutamia laatikoita mihin lajittelen tilkut. Koon, värin tai materiaalin mukaan.
Tässä on viimeisimpänä valmistunut n.80x120cm tilkkupeitto asiakkaalle.

Suosin taustalla fleeceä, mutta toki sinne sopii muukin materiaali niinkuin esim. tässä tilauspeitossa velour. Reunat huolittelen resorista leikatulla kantilla jonka kiinnitän peitetikkikoneella.
tämän asiakkaalle menneen peiton koko oli n.70x160cm. Isommissa tilkuissa on mukavaa sommitella kokonaisuuksia, pienissä leikin enemmän värien kuin kuvioiden kanssa.

Tämäkin asiakkaalle ja taustalle valittiin colitsia.
En koskaan osta tilkkujen kankaita peittoja varten vaan ne ovat kaikki omista vaateompeluista ylijääneitä paloja ja välillä saan myös tilkkuja Petralta ( klik ) mikä ilahduttaa kovasti :)

Tässä yleisin koko mitä teen eli n.60x80cm.
Tähän asiakas hankki itse taustan fleecen, tuli aivan ihana tästäkin.

Peittotilauksia on ollut ihan mukavasti, nautin kaikkien tekemisestä. Toisinaan suunnitellaan ja laitetaan montakin kuvaa tekovaiheesta, vaihdellaan tilkkuja ja toisinaan saan vapaat kädet mikä on aina aika jännittävää mutta myöskin otan sen luottamuksena, minun näkemykseen hyvistä yhteensopivista väreistä luotetaan.

Välillä ehtii tehdä oman mielen mukaan myyntiinkin, niinkuin tämä seuraava jonka löydät myynnistä sikaihanan facebook sivuilta

Ja kotiinkin olen ehtinyt yhden tehdä, kaksi on vielä suunnitelmissa jotta saadaan kaikkiin sänkyihin tilkkupäiväpeitot.6 kommenttia:

Lenok kirjoitti...

Aivan mahtavia peittoja! Todella hyvä idea leikata heti ylijääneittä tilkkuja valmiiksi paloiksi.
Voi ei, ja minä vain heitin roskiin ne :( Nyt kyllä pitää kokeilla jos saan minäkin jossain vaiheessa peiton niistä aikaiseksi :)

Erja kirjoitti...

Aivan ihania peittoja!

Hannariina kirjoitti...

Vauuu! Hurja duuni tuossa pikkutilkkupeitossa! Ihania :)

Susanna kirjoitti...

Ihania kaikki! Uteliaisuudesta kyselen että mitä tapahtuu kun on fleece tuolla puuvillatilkkujen kanssa samassa kun pesee täkin koneessa? Tapahtuuko mitään? Eli pysyykö siis ihan hyvin kuosissa koko täkki?

Kerttu kirjoitti...

Käytän näihin trikoota ja joustofroteeta mutta en eri materiaalin tilkkuja samaan peittoon. Ainakaan ei ole tullut palautetta pesuista. Meillä ei ole tarvinnut tytön päiväpeittoa pestä vielä.

Susanna kirjoitti...

Kiitos vastauksesta:) Tosiaan uteliaisuudesta kyselin, teen juuri tilkkutäkkiä piknik-tarkoitukseen ja aloin miettiä sen takapuolelle fleeceä puuvillan sijaan postauksesi innoittamana. Ehkä uskallan kokeilla...